Teslimat Koşulları

TAŞIMA KURALLARIMIZ VE GÖNDERİ STANDARTLARI

Müşteri Kabul Süreci

Yasalar ve yönetmelikler gereğince kargonun güvenliğinin sağlanması açısından, kargonun teslim edilirken veya teslim alınırken, “T.C Kimlik No” ve ticari gönderiler için “Vergi Numarası” bilgisinin ibraz edilmesi gerekmektedir.

T.C Kimlik Numarası ve Vergi Numarası ile ilgili yasa ve maddeler aşağıda detaylı bir şekilde belirtilmiştir.

5549 Sayılı Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Kanunu: 5549 sayılı Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Hakkında Kanun ve bu konuna istinaden çıkartılarak 09.01.2008 tarihi ve 26571 sayılı Resmi Gazete ’de yayınlanan Yönetmelikte kimlik tespiti yapmak zorunda olan yükümlüler arasında kargo şirketleri de sayılmış olup göndericinin ve alıcının T.C kimlik numarası ve/veya Vergi numarası ile birlikte kimlik bilgilerinin alınması ve kaydedilmesi zorunluluğu getirilmiştir.

27255 Sayılı Resmi Gazete’ de Yayınlanan Karayolu Taşıma Yönetmeliği: 11.06.2009 tarih ve 27255 sayılı Resmi Gazete ‘de yayınlanan Karayolu Taşıma Yönetmeliği’nin 45. Maddesi 2.bendinde gönderici kendi adres ve kimlik bilgilerini tam ve doğru olarak kargo şirketlerine bildirmek zorundadır, madde 43/12’ye göre ise kargo şirketleri gönderiyi teslim ederken alıcının kimlik bilgilerini almak ve kaydetmekle yükümlüdür.

213 Sayılı vergi Usul Kanunu: 213 Sayılı Vergi Usul Kanunu’nun 231. Maddesine göre FATURA tanzimi sırasında müşteri; adını soyadını, vergi dairesini, vergi numarasını ve kimliğini ibraz etmek zorundadır.29.08.2006 tarih ve 26274 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Vergi Kimlik Numarası Genel Tebliği’ne göre bireyler için T.C Kimlik Numarası olarak kabul edilmiş olup, bu nedenle fatura tanziminde müşterinin T.C Kimlik Numarası da kaydedilmektedir.

Ticari gönderilerde mutlaka sevk irsaliyesi verilmelidir.

Kargo teslimatı sırasında kargoda herhangi bir hasar, yırtılma, ıslanma görmeniz durumunda kontrol için tutanak tutulmasını talep etmeniz gerekmektedir. Tutanak kargo teslimatı yapan personelimiz ile beraber doldurulacaktır. Bu işlem öncesi gönderinin teslim alındığına dair imza atılması gerekmektedir. İlgili tutanak dâhilinde gerekli değerlendirmeler yapılacak olup, gönderide taşıma esnasında oluşan bir hasar veya zayiat tespit edilirse tazmin işlemleri yapılacaktır. Teslimat anında personelimize iletilmeyen veya sonrasında yapılacak talepler kabul edilmeyecektir.

İade Kargo Süreci: Alıcı müşteriye teslim edilemeyen kargolarınız; teslimat şubesine geliş tarihinden itibaren 3 gün süreyle şubede bekletilmektedir. Alıcının talebi olmadığı takdirde kargo 3 gün sonunda iade edilmektedir.

Alıcısı müşteri tarafından teslim alınmayan veya alıcısına ulaşılamayan kargolar için gönderici müşteriden kargonun bekletilmesi veya kendisine iadesi ile ilgili yazılı olarak bilgi istenir.3 gün içerisinde gönderici tarafından yazılı talimat verilmediği takdirde kargo göndericiye iade edilerek taşıma ücretinin ve oluşabilecek diğer masrafların tahsilatı gerçekleştirilir. Ayrıca konusuna göre Türk Ticaret Kanunu’nun 869. Maddesinde yer alan diğer seçimlik haklarını da kullanılabilir.

Gönderi Tahsilat Türleri

Gönderici Ödemeli(G.Ö.):Kargo ücretinin gönderici tarafından ödenmesidir.

Alıcı Ödemeli(A.Ö.): Kargo ücretinin alıcı tarafından ödenmesidir.Alıcının şubeden veya adresinden gönderiyi teslim almadan önce kargo bedelini ödemesi gerekmektedir.

Kapıda Ödeme(K.Ö.): Gönderici müşteri tarafından satışı yapılan ürünün, Sürat Kargo tarafından alıcısına ulaştırılması ve teslimat anında, ürün bedelinin, alıcıdan tahsilatının yapılıp gönderene aktarıldığı hizmettir.

 
Kargo Teslimat Türleri

Şube Teslim:Sürat Kargonun teslimat hizmetinin varış şubesine kadar olduğu, müşterinin kargosunu şubeden teslim aldığı teslimat hizmetidir.

Alıcı Adresinde Teslimat:Müşteri adresine teslimi yapılan kargo hizmetidir.

Mobil Alan Teslimatı:Sürat Kargo’nun belirli günlerde hizmet verdiği dağıtım alanlarına yaptığı teslimat hizmetidir.

AT Dışı: Sürat Kargo’nun adres teslim hizmeti vermediği alanlara düzenlenen kargoların teslimat türüdür. Kargolar şube teslim olarak varış birimine gelir.

 
Kargo Tipleri

Dosya : 0 - 0,50 desi arası olan genellikle evrak gönderimleri için kullanılan kargo tipidir.

Mi : 0,51 - 1 desi altında olan manifesto torbası içinde sevk edilebilen küçük paketlerdir.

Paket : 1 - 20 desi arasında büyük paketlenmiş şekilde sevk edilen kargolardır.

Koli : 20,01 - 100 desi arasında sevk edilen gönderilerdir.

Palet : 101 ve üzeri gönderilerdir.Taşıma ve depolama esnasında ürünlerin zarar görmesini engellemek, taşıma ve yer değiştirmelerini kolaylaştırmak amacıyla, ürünlerin altına konan taşınabilir sert platformlardır.

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR